donderdag 29 oktober 2015

Sinterklaas & Kerst

                                                          Sinterklaas & Kerst

December, de leukste maand van het jaar, sinterklaas, kerstdagen en natuurlijk oudjaars dag. Dit zijn echt de momenten om naar te leven. In de horeca zijn dit geweldige dagen om mee te werken. Je sfeer is dan zo ontspannen, de gasten zijn zo vrolijk en opgewekt.

De intocht van sinterklaas, je hoort de lieve kindervriend al van een kilometer afstand aankomen, zwarte pieten, kinderen met hun ouders, iedereen zingt gezellig met de sinterklaasliedjes mee. Americo die trippelent en trappelent de goede sint veilig over de daken escorteert.

Wij hadden bij het wapen de grote eer, dat we de goede sint mochten ontvangen, de kinderen hadden de zaal met behulp van de ouders mooi versierd voor de komst van de sint, sinterklaas vond alle kleintjes hartstikke lief, ze hadden goed hun best gedaan en kregen allemaal een mooi cadeautje. De kinderen en de sint met de pieten hebben hele mooie liedjes gezongen met elkaar, ze hebben er allemaal van genoten.




Toen de goede heilig man weer terug moest naar Spanje, om alles klaar te maken voor volgend jaar hebben we bij het wapen alles vast in de kerststemming gebracht.
We hadden overal mooie versieringen en er stond een versierde kerstboom midden in het restaurant, wat was dit een werk.

1e en 2e kerstdag waren echt zo ontzettend druk, maar wel zo leuk om te werken. We hadden voor deze dagen een speciaal kerst menu, waas de gasten van hebben genoten.
Zelf was ik eerste kerstdag vrij, 2e kerstdag heb ik 's ochtends en smiddags eerst samen met mijn leiding gevende een brunch gegeven, daarna alles klaar gemaakt voor het diner samen met mijn andere collega's die er de dag later bij kwamen. 's avond met zijn allen geknald om er voor de gasten een perfecte avond van te maken. Voor mijn was dit echt een hele lange dag, maar zeker de moeite waard.

 
Hoe geweldig is het om na de kerstdagen zo'n lief berichtje te lezen op Facebook van je werkgever.
Hij was trots op ons, wat geeft dat een fijn gevoel als je dat leest.
Hopelijk waren de gasten net zo tevreden als mijn werkgever.











                      























Geen opmerkingen:

Een reactie posten