donderdag 29 oktober 2015

Carnaval bij het Wapen




Februari, de maand waar de carnavals vereniging de Kleiduikers van Ens elk jaar toe leven, in Januari doen ze al bijna geen oog meer dicht, omdat hun grote moment er weer aankomt.

Zeebodemtrofee
Elk jaar organiseren de Kleiduikers  op de woensdag voor Carnaval in Het Wapen van Ens de Zeebodemtrofee uitreiking. Een prominent persoon uit Ens of daarbuiten, die o.a. veel voor carnavalsvereniging De Kleiduikers, voor het dorp of de gemeenschap heeft gedaan of doet, komt in aanmerking voor deze prijs. Deze persoon wordt dan door middel van een smoes naar Het Wapen van Ens gelokt, niet wetende dat hij of zij de trofee krijgt. Familie en vrienden van de uiteindelijke trofee winnaar worden ook uitgenodigd en alle trofee houders die in het verleden deze prijs hebben gewonnen. Van deze winnaar heeft de Prins samen met zijn adjudant dan vaak een levensloop gemaakt. Samen met de Raad van Elf en de vrouwen van de Raad, de dansmariekes, genodigden van Dorpsbelang, Stichting Ensyfair, de OMNI, de CVE en Femme Cabales is dit altijd een gezellige, maar voor de Prins ook een spannende, avond.

Na de uitreiking van de zeebodem trofee begint het pas echt, de kleiduikers mogen zich helemaal uit gaan leven,  's middags is er de kindercarnaval en 's avonds mogen de ouders lekker los gaan, dit zijn hele drukke dagen waarvoor heel veel gezelligheid is en veel bier word gedronken.

De mensen van de carnavals vereniging en de mensen uit het dorp vermaken zich altijd uitstekend deze dagen en komen dan ook kleurrijk verkleed, dan kunnen wij als gastheren en vrouwen niet achterblijven natuurlijk, wij waren met dit jaar met zijn allen de leukste hippies die er rond liepen.
                                                                                                   

1 opmerking: