zondag 25 oktober 2015

Mocca d'Or

                                                    Mocca d'Or
                               

Een bezoek aan Mocca d'Or met de klas, het maakte me wel nieuwsgierig, koffie? we drinken het allemaal eigenlijk wel eens, of we hebben het geprobeerd, maar wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken voordat het kopje koffie nou echt een kopje koffie is?

 Wist je dat koffie ontdekt is door geiten? Het schijnt namelijk dat de bonen ontdekt zijn door een Ethiopische geitenhoeder. Na het eten van de koffiebonen werden zijn geiten namelijk actieve ‘dancing goats’. Toen hij zelf ook ging snoepen van de koffiebonen, kwam hij erachter dat het hetzelfde effect had op de mens. Hij vertelde dit aan de monniken in de nabijgelegen dorpjes en later werd bedacht dat van de bonen beter een heerlijke drank gemaakt kon worden in plaats van ze op te eten: het ontstaan van de koffie.
Koffie groeit voornamelijk langs de evenaar,  je hebt 2 soorten koffie, Arabica koffie en Robusta koffie.



Koffie word gemaakt van koffie bessen, deze groeien aan een koffieplant, deze heeft zo'n 5 jaar nodig om een goede oogst koffie bonen te kunnen leveren.

Voordat de koffiebessen echt gebruikt worden ondergaan ze nog een heek proces, ze worden ontdaan van grof vuil en gewassen.

Koffie verschilt per seizoen, elke oogst is de koffie weer anders.

Dit zijn enkele dingen die we hebben geleerd bij Mocca d'Or.
Tijdens onze dag bij Mocca d'Or kregen we ook een rondleiding door het bedrijf en een spoedcursus cappuccino maken, dit was echt een geweldigde ervaring.
De perfecte cappuccino heb je dus helemaal geen suiker voor nodig, als hij goed bereid is heb je een perfect mondgevoel. Je kan ook echt hele kunstwerken maken van een cappuccino, hopelijk ooit op een dag kan ik dit ook.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten