donderdag 29 oktober 2015

Intercontinental Amstel hotel - La Rive

Het Amstel Hotel (officieel InterContinental Amstel Amsterdam) is een luxueus hotel in Amsterdam. Het gebouw staat aan het Professor Tulpplein, en kijkt uit over de Amstel, vlak bij de Sarphatistraat.
Het Amstel Hotel was onderdeel van de hotelketen InterContinental Hotels die het in 2006 verkocht aan Morgan Stanley. In 2011 werd het eigendom van de Libanese zakenman Toufic Aboukhater en in 2014 werd het overgenomen door Katara Hospitality uit Qatar. Het beheer blijft in handen van InterContinental Hotels Group

De eerste steen van het Amstel werd gelegd op 26 april 1866, het hotel was gereed op 27 april 1867.
Het hotel bestaat nu bijna 150 jaar.
 
Culinaire hoogstanden en buitengewone gastvrijheid plaatsen La Rive – één Michelinster – al jarenlang in een klasse apart. Het La Rive is uitgeroepen tot beste restaurant van Amsterdam
Onder de inspirerende culinaire leiding van Chef de Cuisine Rogér Rassin en Maître Ronald Opten is La Rive wederom tot beste restaurant van Amsterdam verkozen.De uitzonderlijke ligging aan de Amstel en het speciaal ontworpen porselein en tafelzilver dragen eveneens bij tot een onvergetelijke ervaring.


La Rive presenteert u een menu dat u de keuze biedt uit een tweetal zesgangenmenu's.
La Rive Gauche is een proeverij van signatuurgerechten van Executive Chef Rogér Rassin. La Rive Droite is een proeverij met nieuwe gerechten, in het bijzonder geïnspireerd op het seizoen en marktaanbod. Deze menu's kunt u combineren met een Wine Experience of een keuze uit de twee uitgebreide wijnkaarten van Maître‐Sommelier Ronald Opten. Vanzelfsprekend zijn de gerechten ook à la carte te bestellen. Bij mooi weer kunt u uw aperitief en diner op het fraaie La Rive terras gebruiken.


1 opmerking: