woensdag 12 oktober 2016

Chefs Revolution



Afbeeldingsresultaat voor chefs revolution


CHEFS REVOLUTION gaat dit jaar weer groots van start met onder andere indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, een Wijn- & Spijspaleis verzorgd door de top van Nederlandse restaurateurs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.

Op zondag 18 en maandag 19 september 2016 vindt de derde editie plaats van ‘Chefs Revolution’, het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival, in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle. Deze wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. De top van internationale chefs maken hun opwachting tijdens dit culinaire festival. Geniet van de spectaculaire line-up op zondag 18 & maandag 19 september.

Ontdek, proef en beleef het culinaire foodfestival. Zondag 18 en maandag 19 september van 12.00 tot 20.00 uur
Laat je verrassen door al het heerlijks dat de regio te bieden heeft op de BOERenmarkt XL! Tijdens deze gratis toegankelijke markt maak je kennis met een dertigtal (wijn)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. Zij laten je proeven van hun (h)eerlijke producten. 

Alliance Restaurants
Op zondag en maandag sluit Alliance Gastronomique aan met haar Alliance Restaurants, een van origine zomers feest waarbij de gast kan genieten van wijnen en zomerse gerechtjes klaargemaakt door chefs die met hun restaurants aangesloten zijn bij Alliance Gastronomique.

Librije’s Kantine
De Koperen Kees in De Spiegel wordt omgetoverd tot ‘Librije’s Kantine’. Hier maak je kennis met gerechten van De Librije. Overdag is het restaurant vrij toegankelijk en mag je gewoon binnenlopen. Voor het dineren moet je vooraf even reserveren.

En er is meer.. Naast de kookdemonstraties en de BOERenmarkt XL is er nog veel meer te beleven tijdens Chefs ®Evolution. 

KookdemonstratiesEen selectie van de beste chefs ter wereld gaan zichzelf en hun keuken presenteren op het podium van De Spiegel. Dagelijks gaan vier chefs de bezoekers verwonderen en inspireren tijdens deze interactieve demonstraties. Kaarten voor de kookdemonstraties op 18 en 19 september zijn verkrijgbaar bij Zwolse Theaters.

Wijn/ SpijsPaleisVoor de gastronomische liefhebbers hebben we bijzondere wijn- en spijscombinaties samengesteld in samenwerking met wijnleveranciers. Onder leiding van de beste chefs en sommeliers van Nederland wordt een een lunch en diner samengesteld. Samen met hun sommeliers staan deze chefs aan het roer om een sensationeel vijfgangenmenu te presenteren die subliem op elkaar zijn afgestemd.

KookwedstrijdenDe kookwedstrijden worden georganiseerd in de kookschool Librije’s Atelier. Hier zal de nadruk liggen op talenten van de toekomst.

Wijnworkshops Dagelijks heb je de mogelijkheid om te genieten van wijnworkshops waarbij de gehele smaakbeleving van een glas wijn wordt geëvalueerd. Denk aan informatie over druivenrassen, wijngaarden, wijnstreken, het proces van wijn maken en natuurlijk de wijn/spijscombinaties. 

HillBillyIn deze bloedstollende wedstrijd zal de winnaar van 2014 het gaan opnemen tegen 5 talentvolle jonge chefs uit Nederland. Ieder mag één ambachtelijk product meenemen uit de streek waar hij of zij vandaan komt. De jury bestaat uit Jonnie Boer, Gert de Mangeleer, Sergio Herman.


Dit is nog niet alles van wat er allemaal te beleven was tijdens Chef Revolution. Tijdens Chef Revolution waren een ook nog vele andere leuke activiteiten.

Om met Chef Revelution te werken was een ervaring op zich, Chef Revelution viel op een zondag en maandag, dit is normaal ons weekend dus deze dagen hebben wij extra doorgewerkt. Twee weken achter elkaar werken zonder weekend was best pittig maar het was het zeker waard. Chef Revolution is een culinair festival die je echt eens gezien moet hebben.

     

                                    

1 opmerking:

  1. Gaaf dat je er dan zo tussen staat, vind je niet? In het middelpunt van de culinaire gastronomische internationale wereld.

    BeantwoordenVerwijderen