woensdag 14 juni 2017

                                   Kazen van de Librije

Swarte toer
Rauwe geitenmelkkaas die word gemaakt door Doetie Trinks uit Jubbega Friesland.
Dit is een kaas die  6 weken gerijpt is en word gerold door houtskoolas. De kaas is van zichzelf pittig en romig.

Mecendre
Rauwe geitenmelk kaas die word gemaakt bij Boerderij de Oude streek dit ligt in Groningen in de buurt van Zevemhuizen.  Dit is een kaas die 4 weken gerijpt is en gerold is door houtskoolas, hierdoor krijgt deze kaas een lichtgrijze korst. De kaas is vanzich pittig en romig.

Zwaluwkletter
is een rauwe koemelk kaas deze word gemaakt bij de Ekoboederij Arink in Lievelde. Dit ligt in de achterhoek, gelderland.  Deze kaas heeft een rijping van een maand en heeft een romige en een aangenaam bittertje in de smaak.

Rouvener
is een gepasteuriseerde geitenmelk kaas, deze word gemaakt door de boer cooperatie in Rouveen, dit ligt in overijssel. Deze kaas rijpt 12 maanden.

Remeker
een rauwe koemelkse kaas van de Jersey koeien. Deze kaas word gemaakt door Irene, Jan-Dirk en Peter van de voort in Lunteren, gelderland.

Remeker pril: 8 maanden
Remeker rijp: 8-9 maanden
Remeker old: 16 maanden
Remeker pracht: 18 maanden

De Jersey koeien zijn gehoornde koeien, deze hebben een goede vette melk en meer caroteen.
De Jersey koeien krijgen geen krachtvoer, inentingen of antibiotica. Deze kaas is biologisch.

Goudse boerenkruidnagel
is een rauwe koemelk kaas, deze word door Verweij gemaakt in Ijsselstein, utrecht. Deze kaas heeft een rijping van een jaar en is uniek en pikant van smaak door de kruidnagel

Old Alkmaar 36
dit is een gepasteurideese koemelk kaas uit Alkmaar, noord holland. Deze komt bij de CONO vandaan en word gerijpt door Kaptein. De kaas is 36 maanden gerijpt.

Romero
is een rauwe koemelkse kaas. Deze word gemaakt door Wim Verweij uit Ijsselstein, Utrecht. Dit is een harde boerenkaas die 8 maanden is gerijpt met rozemarijn.

Doroveal
dit is een gepasteuriseerde koemelkse kaas uit Montfoort, Utrecht. De kaas is rood flora gerijpt . De kaas is vanzich jong, fris en romig van smaak, namate dit kaasje ouder word krijgt het het karakter van een abdij kaas.

Blauw klaver kaas
dit is een gepasteuriseerde roodbontkoemelk kaas die word gemaakt door Maaike en Mathijs in Kamerik, Utrecht.
Deze kaas word 1,5 maand gerijpt en is romig, filmend en ziltig van smaak.

Lady Blue
dit is een raue geitenmelk kaas, deze word gemaakt door boer Kruidenwij uit nooitgedacht, Drenthe . Deze kaas is pikant en romig van smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten