woensdag 14 juni 2017

Gin en Jonnie













                              Gin & Jonnie


Wanneer 2 bedrijven met een gedeelde passie elkaar ontmoeten kunnen er mooie dingen gebeuren. In een gezamenlijke missie om de perfecte Gin te maken zijn we met Jonnie Boer van De Librije op ontdekkingsreis gegaan.

Gin & Jonnie is het resultaat van een jaar lang testen, proeven en zoeken naar de perfecte ingrediënten die de keuken van Jonnie matcht met onze distilleer vaardigheden.
We hebben uiteindelijk 4 groepen van 'botanicals'; de gin-botanicals; ieder kruid, wortel en besje die je normaal gesproken in klassieke gin vindt.
Citrus; Grapefruit, Amalfi citroen, verveine en Portugese sinaasappels.
Venkel: Venkelzaadjes en venkelbloesem (wat erg beperkt leverbaar is)
en pepers: 5 exotische peper soorten die we uit de hele wereld vandaan halen. Dan de exclusieve Sichuan naar de smaakvolle Jamaica Pimienteo, Madagascar Voatsiperifery en Maleisische Sarawak en natuurlijk een Long Pepper.

De citrus smaak komt direct bij het proeven, direct gevolgd door peper. De nasmaak geeft je een volle venkel sensatie.

Wij maken dan natuurlijk onze gin tonic met deze geweldige gin.
We maken de gin tonic met tonic & lemon tonic van fevertree.

Verder maken we de cocktail af met sinaasappel en limoenrasp een limoenschilletje en wat jeneverbessen. Om de puntjes op de I te zetten gebruiken wij nog zwarte kardamon voor de opmaak van de cocktail


                                                      Afbeeldingsresultaat voor Gin en Jonnie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten