De kassen van Eef
Een moestuin in het kwadraat. Zo zou je de kassen van Eef anno 2015 kunnen noemen. Een genot om door heen te wandelen en te zien wat in een periode van vele jaren tot stand is gebracht. Van een bodem waaruit 20 jaar geleden bijna alle voedingsstoffen waren gezogen tot één grote overdekte vruchtbare moestuin nu waar bestrijdingsmiddelen en kunstmest uit den boze zijn en de zon als enige en natuurlijke warmtebron dient.‘Dit is de weg naar de toekomst’, is de stellige overtuiging van Eef. Deze overtuiging heeft hem wel eerst door een diep dal doen gaan, maar hij bleef volharden in zijn overtuiging dat de plek waar hij zou komen duizend maal mooier zou zijn. Een brede lach.
Wie de groente van Eef door alle seizoenen heen al heeft ervaren, weet dat het een opeenvolging is van smaaksensaties. Wie het aandurft moet rucola, stevia en thijm eens mengen. Een ware smaakbom.
Effectieve micro organismen en Oerwater onmisbaar voor Oergroente
Basis van een goede oogst en smakelijk groente is een goed bodemleven. Dat wordt onder andere bereikt door niet telkens op hetzelfde stuk grond dezelfde groente te telen. Dat is funest voor de voedingsbodem. Na iedere oogst krijgt de grond rust en wordt daarna behandeld en klaargemaakt om nieuwe gewassen te planten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van effectieve micro organismen en Oerwater; het geheim van frisse en stevige groente met een tongstrelende smaak. Wij noemen dat Oergroente.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten