dinsdag 11 juli 2017

Kruiden Jonnie Boer

                              Zwolse stoof

Wachten wordt beloond

In Nederland stoven we al eeuwen ons vlees. Het is de perfecte manier om vlees heerlijk mals te maken zonder ingewikkelde recepten. Deze krachtige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kruidnagel en anijszaad. De melange vormt de basis voor een lekkere hachee of ander stoofgerecht.

Ingrediënten

Gedroogde groenten (tomaat, ui, knoflook, wortel), gerookte paprika, kruidnagel, suiker, kaneel, mosterdzaad, piment, zwarte peper, korianderzaad, laurierblad, nootmuskaat, cayennepeper, anijszaad, groene peper, komijnzaad, zonnebloemolie en rozenblaadjes.
Deze specerijenmelange bevat 100% specerijen en daarom geen toegevoegd zout!

Achtergrond

Stoofgerechten zijn te vinden in alle uithoeken van de wereld. Van Indiase curry's tot de Franse Boeuf Bourguignon of de Hongaarse Goulash. Maar ook bij klassieke Nederlandse bijgerechten zoals stoofperen, wordt de stoof techniek gebruikt. Met de Zwolsche Stoof specerijen maak je een heerlijke Hollandse stoofpot. Deze klassieke stoofmelange vormt de basis voor een heerlijke hachee of ander stoofgerecht. Het duurt even voor het gerecht op tafel staat maar het resultaat is overheerlijk.

                         Curry Madras

India: het land van de curry's

Curry Madras is een melange uit het zuiden van India. De curry is vernoemd naar de stad Madras, nu bekend als Chennai. Deze zachte, fruitige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad. De melange is heerlijk in curry’s, piccalilly, soep of vervang je gewone kerriepoeder eens door Curry Madras.

Ingrediënten

Paprika, kurkuma, ui, korianderzaad, witte peper, knoflook, komijnzaad, fenegriekzaad.
Deze specerijenmelange bevat 100% specerijen en daarom geen toegevoegd zout!

Achtergrond

De kruidige Curry Madras was zeer populair bij de Britse kolonisten. Met als gevolg dat het een korte tijd daarna algemeen verkrijgbaar was in Groot-Brittannië.


                                               Afbeeldingsresultaat voor Kruiden Jonnie Boer


                                   Baharat



Arabische verrassing!

Baharat betekent letterlijk "specerij" in het Arabisch. Het is een populaire specerijenmelange in het gehele Midden-Oosten. Deze warme, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals paprika en kaneel. Erg geschikt voor Arabische gerechten zoals hummus, falafel, tajine’s en het kruiden van vlees.

Ingrediënten

Paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels, cayennepeper.
Deze specerijenmelange bevat 100% specerijen en daarom geen toegevoegd zout!

Achtergrond

Gastvrijheid en vrijgevigheid staan centraal bij het eten en drinken in de Arabische wereld. De Arabische keuken staat bekend om haar rijke smaken en heerlijke specerijen. Baharat wordt daarbij veelvuldig gebruikt. De samenstelling kan van streek tot streek verschillen. Kenmerkend is vaak wel het gebruik van nootmuskaat en kaneel in de melange. Vooral kaneel geeft baharat zijn typische lichtzoete smaak


                                                                                    Afbeeldingsresultaat voor baharat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten